grenlandia flaga

You Need Tłuszcza dla prawidłowego funkcjonowania mózgu, ale jaki rodzaj

Komórki mózgu, komórki, które określają swoją inteligencję, bicie serca, ruchy mięśni, podświadomość i świadomość, wykonane są w całości z tłuszczu. W ostatnich latach nastąpił duży nacisk na ilość tłuszczu powinniśmy jeść, a czego formą, że tłuszcz powinien podjąć.torty na zamówienie warszawa W 1980 roku, wiele osób kierowane ku ich dietę o bardzo niskiej zawartości tłuszczu lub brak żywności. Jeśli jednak obniżyć zawartość tłuszczu w środku spożywczym, zwykle tracą smak chyba dodawać cukier. W tym okresie, przemysł spożywczy wyszedł z tysiącami żywności tłuszczu, aw niektórych przypadkach żywność beztłuszczowe miał więcej kalorii niż pełna tłuszczu wersjach z powodu dodanego cukru. Badania prowadzone w tym czasie wykazała, że ??częstość występowania otyłości zwiększona mimo dużej liczby produktów spożywczych renmak.pl – bhp Wrocław nie zawierających tłuszczu.

Większość autorytetów odżywcze są obecnie koncentruje się na rodzaju tłuszczów w naszej żywności i podkreślając zwiększone spożycie zdrowe tłuszcze, które w większości należą do kategorii kwasów tłuszczowych omega-3. Wśród złych tłuszczów, że powinniśmy zmniejszyć nasze spożycie są kwasy tłuszczowe trans, powstające podczas obróbki chemicznej. Badania wykazują związek między ilością kwasów tłuszczowych trans spożytych a ryzykiem chorób serca. Są one również, że aby spowodować stan zapalny i przyczyniać się do uszkodzenia komórek w mózgu jak wiek.

Inne „złe” obejmuje tłuszcze omega-6, kwasy tłuszczowe, które zawierają 60 procent całkowitej zawartości kwasów tłuszczowych w oleju kukurydzianym. Olej kukurydziany i inne oleje omega-6 wysokiej roślinne znajdują się w całym amerykańskim dostaw żywności w żywności, takich jak margaryna, majonez, najbardziej przetworzonej żywności, produktów smażonych i olejów roślinnych.

– autor artykułu